Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-ouders
Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-pand-01
Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-home-03

Onze visie

Op de landelijk gelegen boerderij tegenover de molen tussen Abcoude en Baambrugge is Beek & Geyn kinderopvang gevestigd. In een prachtig gerenoveerde stal is er plaats voor alle kinderen tussen de 0 en 4 jaar.

Beek & Geyn kinderopvang is een kinderdagverblijf waar alle medewerkers werken vanuit een passie voor kinderen en een persoonlijke relatie met God. Dit geeft kleur aan het omgaan met elkaar en de kinderen. Ieder kind mag bij ons weten dat het onvoorwaardelijk gewenst en geliefd is.

We realiseren ons dat we investeren in de volgende generatie. Kinderen krijgen daarom natuurlijke (voornamelijk biologische) voeding, de ruimte om te groeien, te ontdekken en ze leren respectvol met elkaar om te gaan. We spelen heel veel buiten, we zingen liedjes en maken muziek. We lezen de kinderen voor uit allerlei boeken waaronder de kinderbijbel en we doen samen spelletjes. Ieder kind is bij ons welkom of het nu wel of niet een christelijke achtergrond heeft.

Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-visie-03
Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-visie-01

Ieder kind is prachtig gemaakt met heel veel mogelijkheden. Door kinderen de mogelijkheid te geven om zich in verschillende talen te uiten krijgen ze de ruimte om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Prestatie en resultaten zijn daaraan ondergeschikt. De medewerkers hebben een begeleidende rol en een voorbeeldfunctie naar de kinderen.

De landelijke omgeving van Beek en Geyn kinderopvang leent zich er uitstekend voor om met de kinderen te kijken naar de seizoenen en zich te verwonderen over de natuur. Daar horen onderwerpen bij zoals zaaien en oogsten, nieuw leven, regen en zonneschijn en eten en drinken. De kinderen zijn vaak buiten waar ze mogen spelen en ontdekken, de zon, regen en wind kunnen voelen, de ontwikkelingen in de natuur kunnen ervaren, de dieren mogen verzorgen en ze eten geven.

Pedagogisch beleidsplan

De manier waarop wij omgaan met kinderen wordt ook wel ‘groene’ pedagogiek genoemd en ‘ontwikkelingsgerichte’ pedagogiek. Dit betekent o.a. dat we de natuur gebruiken in de ontwikkeling van het kind. In de natuur laten we de kinderen ervaren en ontdekken. Ieder kind krijgt de ruimte om op een eigen manier de wereld om zich heen te ervaren en de kennis die daarbij wordt opgedaan op een eigen manier te uiten. Dit geeft ieder kind de kans om te zijn zoals het is en om creatief te zijn.We hebben ons hierin laten inspireren door de pedagogische stroming Reggio Emilia.

Het verkorte pedagogisch beleidsplan is hieronder te downloaden. Op het kinderdagverblijf ligt tevens het uitgebreide pedagogisch beleidsplan en een werkplan ter inzage voor alle ouders en bezoekers.

Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-beleidsplan-01
Kinderdagverblijf-Beek-&-Geyn-beleidsplan-02